Organisasjoner vil alltid finne seg å måtte beholde utsiden eksperter, for eksempel konsulenter, advokater og andre fagfolk. Altfor ofte, men er prosessen med utvalg tilfeldig i beste fall. Noen organisasjoner ikke innser de trenger råd av en ekspert før det er for sent, og så er "under the gun" for å beholde ekspert-raskt. Andre mislykkes å implementere en prosess som sikrer at det ultimate utvalget vil gi de mest positive resultatene for organisasjonen. Følgende er bare et par ting å vurdere når du søker å beholde tjenestene til en ekspert:
1. Størrelse opp organisasjonen, inkludert sin kultur og verdier, for å fastslå hvilken stil vil fungere med organisasjonen. Hvordan er vedtaket gjort? Hvem vil overvåke arbeidet av ekspert? Hva andre interne interessenter vil ha viktige synspunkter angående fullføringen av arbeidet?
2. Finn ut tilgjengelige ressurser også økonomisk, intern ekspertise og tilgjengeligheten av tid til å vie til prosjektet. Er finansiering tilgjengelig fra utenfor organisasjonen, gjennom forsikring, regjeringen programmer eller andre steder? Er ansatte allerede overveldet og ute av stand til å ta på mer ansvar forbundet med det kommende arbeidet?
3. Hvordan fungerer ekspert med interne ansatte? Er du venter eksperten å gi råd? Fullføre bestemte milepæler? Hvor mye tid kan du forplikte seg til å gi tid som er nødvendig for å administrere og sikre suksess for det konsulterende prosjektet?
4. Størrelse opp ekspert, inkludert bransjespesifikke erfaring om nødvendig nisje vs boutique praksis, og muligheten til å bringe i eksperter for dine spesifikke behov.
5. Hva vil du betaler for, hvor mye og hva er de forventede leveransene? Det er dessverre veldig
lett å falle i fellen av en lav tilbud og deretter finne at kostnadsoverskridelser i stor grad overstiger forventningene. Mens ideen om å få det du betaler for er ofte sant, må først du definere hva du kjøper.
Mens denne listen ikke er ment å være uttømmende, bør det gi en grunnleggende grunnlag hvorpå å starte i utvelgelsen av utsiden eksperter.
No comments:
Post a Comment